Головна » ФОТОГРАФІЯ НА ПАМ’ЯТЬ

ФОТОГРАФІЯ НА ПАМ’ЯТЬ

Наше село Качанівка – одне із найкращих у Хмільницькому районі. А може, це нам, його мешканцям, так здається, бо всі села нашого району красиві. І все ж, ми переконані, що наше село – одне із найчудовіших.

А ще його історія. Багата, таємнича, сповнена і трагічних, і щасливих днів.

Якось, переглядаючи «архіви фотографій села» у сімейному фотоальбомі, ми натрапили на одне дуже цікаве фото. Я, як старший за сестру, впізнав у чоловікові, зображеному на фото, письменника Стельмаха Михайла Панасовича. Адже таким він красується на знімках у підручниках з української літератури. Ми із сестрою загорілися бажанням відновити цю сторінку нашого знаменитого земляка. Хто нам допоможе? Звичайно, наша бабуся Кісіль Лариса Володимирівна, вчителька-пенсіонерка.

І дійсно. У 1972  році Стельмах М.П. разом з Ю. Збанацьким приїздив у Качанівку. На фото поруч із ним – колишній (нині покійний) голова колгоспу, ініціатор побудови нашої теперішньої школи, Кучмар Сергій Михайлович.

А ще бабуся нам розповідала, що почула від своєї свекрухи, нашої покійної прабабусі, бібліотекаря Кісіль Оксани Тихонівни, що у 30-х роках Михайло Панасович працював у Качанівській школі. Якби ще глибше заглянути в історію села, скільки цікавих сторінок можна було б відкрити!

Кажуть, що у свій час  Качанівку відвідував композитор Скалецький із своєю капелою.

Зараз, у наш час, у школу любить приїжджати поет Микола Луків

Ось таке наше село. А центром цих значущих подій ми вважаємо нашу рідну школу. Вона неповторна! Ми пишаємося нею!

 

Учні школи  Ліза і Толя Кісілі 

Новини

Всі новини

Контакти